Måndagen den 4 juli.

Välkommen

Mångberg är en gammal hemfäbod, dit Solleröbönderna drog tidigt om vårarna för att lämna sent om hösten. Dit fördes djuren på det första grönbetet. Senare på sommaren fördes de vidare till de s.k. långfäbodarna högre upp i skogen. I Mångberg bedrevs jordbruk, där odlades säd och bärgades hö för vinterns behov. Vid ån anlades kvarn, tröskverk, vadmalsstamp och så småningom en såg.

Idag är många av gårdarna i Mångberg och Holen fritidshus. Här finns en mycket trevlig badplats på sommaren, och på vintern lockas många till Gesundaberget för förstklassig utförsåkning.

Välkommen!

*─*─* Nyhetsflash! *─*─*

Extra aktivitet Helikopterflygning 28 juli

Måndag den 28 juli kl 19 erbjuder "HeliAir Sweden AB" rundturflygning med helikopter med utgånspunkt ifrån byn.
Ingen platsbokning krävs. Fotografering tillåten !

MajstÄngsresning och SÄg- och FÀboddag i MÄngbergs fÀbodar helgen den 16-17 juli 2022 Lördagen den 16 juli kl 18-24 bjuder MÄngbergs och Holens fÀbodlag Äterigen in till traditionell majstÄngsresning vid dammen. Som vanligt blir det lekar och dans kring majstÄngen, lotteri, pilkastning och chokladhjul, glödstekt sill och korvgrillning, ett spÀnnande ank-race samt kiosk och kaffeservering. Det blir ocksÄ dragkamp över dammen och dans pÄ dansbanan. Söndagen den 17 juli kl 12-15 Àr det SÄg- och FÀboddag. DÄ Àr den gamla vattendrivna ramsÄgen i full verksamhet. Vidare finns hantverkare pÄ plats, det blir visning av olika djur, dessutom kolbullar samt kiosk och kaffeservering. AnmÀl dig gÀrna att hjÀlpa till med nÄgon av uppgifterna pÄ de listor som sitter pÄ anslagstavlan. HjÀrtligt vÀlkomna!


Dalarnas museum har presenterat en film som visar hur det gick till i början av förra seklet, nÀr man högg timmer och flottade nedför MÄngÄn. DÀr visas Àven vÄr fina sÄg sÄ som den kördes pÄ den tiden.

Klicka pÄ bilden för att visa filmen !

STORT TACK till alla som bidragit till reparationerna av dammen och den södra bron. Tack ocksÄ alla frivillga som stÀllt upp med arbeten, material och tid !
NÀstan lika stora summor, ca 200.000:- har skÀnkts till vart och ett av projekten Damm-2019, Damm-2020 och Bro-2021.

När det gĂ€ller Bro2021, var "vĂ„ra egna" bidrag nödvĂ€ndiga för att klara det löpande utöver de utlovade bidragen.
Nu nĂ€r räkningarna betalats behöver kassan fyllas pĂ„ !

Mångbergs och Holens fäbodlags bankgiro 509-6862 eller
Swish 123 680 0270 står fortfarande öppet!
Märk inbetalningen tydligt med avsändare och Bro2021.

Obs !
Glöm ej att vid ägarbyte för fastighet eller flytt/adressbyte, anmäla detta till styrelsen !
Det underlättar att utskick och information kommer till rätt ägare och adress.
Kontaktuppgifter för fäbodlaget.
Postadress = Mångberg och Holens fäbodlag, c/o Ulf Edvardsson, Stackvägen 28, 191 34 Sollentuna.
Swishnummer 123 680 0270

Du som vill vara med i fäbodlaget som medlem eller bara stödjande, anmäl dig till Håkan Bond, mejladress hittar du under fliken "styrelsen"!Titta under fliken "Aktiviteter", så att du inte missar något!

    

    

    

    

    

    

    


Just nu

    klart.seCopyright © 2008-2009, Mångbergs & Holens fäbodlag

Förslag eller synpunkter? Kontakta sajtansvariga Anders Bond eller Mats Seyffarth. Bilder tages tacksamt emot via mail till samma adress.
Den här sidan använder cookies för medlemsinloggningen.